Fluer kan være til stor irritation i hjemmet og ikke mindst i køkkener og fødevarevirksomheder hvor de ligefrem kan sprede virus og bakterier fra besøg på f.eks. møddinger inden de kommer i kontakt med fødevarer. Selve bekæmpelsen i boligen og køkkener består af UV fælder, fluerne bliver tiltrukket af UV-lyset og når de flyver ind i fælden lander de på en limplade og sidder hermed fast, efterfølgende kan limpladen udskiftes. Denne metode er giftfri.

I stalde kan de optræde i tusindvis og være til stor gene for kreaturer og heste. Her foregår bekæmpelsen typisk med udvanding af fluemiddel i hestebokse og stalde én gang om måneden sommeren over. Derudover kan der opsættes større UV fælder med limplader.

Klyngefluer er en doven flue som optræder i større klynger, typisk på lofter i vindueskarme og omkring udhæng. Behandlingen mod klyngefluer foretages i foråret og igen i løbet af sensommeren/efterår.

Bananfluer også kaldet frugtfluer findes, som navnet antyder typisk omkring frugt. Behandlingen mod frugtfluer kan foretages i en kombination med små UV fælder samt fælder med lokkestof som frugtfluerne bliver draget imod og efterfølgende drukner i væsken.

 

Klyngefluer optræder i stort antal i foråret og sensommer