Man opdager som regel borebiller ved at der ligger noget fint støv/puds på gulvet og kigger man op, ja så ser man ofte synderen, små huller i træværket afslører at der er tale om borebiller. En fugtighed på træværket på min. 10% er borebillens foretrukne, dette ser man typisk i kældre på uisoleret lofter, udhuse og andre steder hvor der ikke er varme.

Selve borebillens cyklus starter med at billen lægger æg på træværket, herefter klækker larven og borer sig nu ind i træværket denne rejse tager 2-4 år. Nu forpupper larven sig over de næste par uger og en ny bille kravler ud af træet  klar til nye eventyr. De nyudklækkede biller parrer sig og hunnerne lægger nu op til 50 æg over de næste 4 uger. Efter en måneds tid, klækker æggene og det hele starter forfra.

Er du i tvivl om du har borebiller, husbukke eller andre træborende skadedyr så er du velkommen til at bestille et besøg her får du samtidig tilbud på behandling.

Behandling mod borebiller og andre træborende skadedyr foregår ved at træværket behandles med gift, denne imprægnering holder typisk i op til 10 år.

 

Borebiller kan lave store skader i træværket