Pelsmøl / klædemøl findes i naturen i fuglereder, det hænder ind imellem at de kommer indendørs og her formerer de sig i tøj, tæpper og møbler, hvor de lægger deres æg. et voksent individ når i sin levetid at lægge ca. 150 æg. En bekæmpelse mod møl foregår typisk ved at alt tøjet skal vaskes, uldtøj lægges i dybfryser for at dræbe evt. æg og larver, møbler og tæpper sprøjtes med insektgift, herudover kan der anvendes mølfælder med et feromon som lokker de voksne hanmøl i fælderne, derudover er UV fælder en god idé i bekæmpelsen.

Melmøl / frømøl findes ligesom pelsmøl også i b.la. fuglereder, her lever de af efterladenskaberne fra frø og korn som fuglene har hentet hjem til reden. Kommer Møllene indenfor, vil de søge mod fødevarer i køkkenet som mel, frø, krydderier, havregryn altså alle tørvarer hvor de vil lægge deres æg.

Har man først fået møl i køkkenet er det vigtigt at smide alle angrebne varer ud og nye varer der kommer ind skal opbevares i lukkede beholdere. Bekæmpelsen vil som regel være, udlægning af gift i alle de angrebne køkkenskabe og opbevaringspladser samt opsætning af fælder.

Møl kan forårsage store ødelæggelser i b.la. tøj